Фирма “Грифон-М” е основана през 1991 г. от Пламен Минчев, който е и нейн собственик и проектант на всички изделия. Основната дейност на фирмата е свързана с проектирането и производството на уникални авторски мебели с дърворезба и скулптура, цялостно художествено оформление на интериори, изработка на иконостаси, владишки тронове и художествена обработка на стъкло и класически витраж. Мебелите се оформят с инкрустиран седеф, апликации от месинг, частична или пълна позлата. Изработват се скулптури и пластики от дърво, месинг, мрамор и други материали, както и богато ораментирани осветителни тела, съобразени със стила на всеки конкретен интериор.

От началото на дейността си до днес фирма “Грифон-М” изгражда свой самобитен стил, който продължава традициите на старите изобразителни практики по нашите земи и наследява богатството от орнаменти, митове и багри на българската дърворезба. Изделията се изработват предимно по поръчка – проектират се специално за конкретния интериор и не се повтарят, което ги прави абсолютни уникати.

Стилът на мебелите “Грифон” се налага в България и чужбина с уникалната си линия, специфичния пластичен език и богатството на митилогични сюжети и персонажи. Мебелите “Грифон” вече 20 години доказват своите художествени, функционални, ергономични и конструктивни качества.

В историята си фирмата е създала стотици уникални интериори - ресторанти, хотели, банки, офиси, представителни заседателни и конферентни зали и частни домове. Наши изработки могат да се видят във всички краища на България, както и в Унгария, Русия, Великобритания, Мексико и Беларус.

Във фирмата работят висококвалифицирани специалисти – дърворезбари, скулптури, художници, мебелисти и тапицери. В процеса на работата се използват естествени материали – добре просушен масивен материал /дъб, череша, орех, явор, круша/, както и платове, тапицерски материали, оцветители, лакове, лепила, които отговарят на световните стандарти. Фирмата разполага с модерна собствена база, съобразена със спецификата на производството. През 2003 г. в Патентно ведомство е регистрирана Запазена марка за изделията на фирмата.

© 2011 ЕТ Грифон-М : Всички права върху дизайна и съдържанието на тази страница са запазени. Забранено е копирането и публикуването на съдържанието или части от него без съгласието на притежателите на авторските права.